Activiteiten

Alt Text

Kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes en geef een spetterend zwemfeest!

Een kinderfeestje bij De Wirg betekent fijn en veilig zwemmen. Er is er altijd professioneel toezicht aanwezig. Kinderen die niet in het bezit zijn van een zwemdiploma hebben alleen toegang met armvleugels en onder begeleiding van een persoon van 18 jaar of ouder in badkleding, die direct toezicht houdt en beschikt over een goede zwemvaardigheid.

Er kunnen allerlei materialen gebruikt worden in het water voor extra speelplezier.

Informeer naar de verschillende mogelijkheden: info@zwembaddewirg.nl

Trimzwemmen is een uitstekende sport om je conditie te verbeteren. Door de weerstand van het water verbruik je meer energie maar is de belasting op spieren en gewrichten minder. Trimzwemmen wordt gegeven in groepverband en is geschikt voor iedere leeftijd! Alle zwemslagen komen aan bod, maar ook andere bewegingsvormen met materialen, 2 of meertallen. Iedere week 45 minuten actief en gezellig zwemmen onder leiding van een enthousiaste zwemintructrice! Maak een afspraak voor een gratis proefles in zwembad de Wirg.

Op zondagochtend van 10.00 – 13.00 hebben wij vrijzwemmen voor het hele gezin. Kinderen met een diploma mogen natuurlijk in het diepe bad, maar als je nog geen diploma hebt dan moet je verplicht zwembandjes om. Voor de kinderen die bij ons voor hun ABC op zwemles zitten hebben wij de speciale prijs van 1 euro om te komen vrijzwemmen zodat zij ook nog wat kunnen oefenen. Om het nog gezelliger te maken in het bad liggen er allerlei leuke dingen om mee te spelen in het bad.

Samen met je kindje een half uur zwemmen, spelen en knuffelen in lekker warm water onder begeleiding van een zwemonderwijzer. Je kleintje mag al komen ‘zwemmen’ vanaf vier maanden oud tot en met drie jaar. In groepjes van gelijke leeftijd ga je samen met mama of papa allerlei leuke opdrachtjes doen. Je kindje leert zo op een speelse manier het water ervaren: spetteren, drijven en als ze wat ouder zijn klimmen en klauteren, op de kant komen en er weer af springen. Ook het onder water gaan wordt in de les geoefend en al snel leren ze hoe dat moet. Er kunnen Berendiploma’s worden gehaald: brons, zilver en goud! In het water is er veel interactie met de andere kinderen in het groepje en er wordt natuurlijk veel gezongen. De ‘baby/peuterjuffen’ in ons zwembad maken er elke week weer een (andere) gezellige les van. Na de les kan er worden gespeeld in het peuterbad.

Past oma of opa op je kindje… een van hen mag natuurlijk ook elke week met de kleine komen zwemmen.

Medisch advies zwemmen is onder meer bedoeld voor mensen met rugproblemen, gewrichts- of spierklachten, of die revalideren na een blessure. Met oefeningen in het water worden de spieren en gewrichten weer soepel gemaakt en versterkt. Door in het water te bewegen, wordt de druk op de gewrichten verminderd. Als resultaat van het zwemmen neemt de beweeglijkheid in belangrijke mate toe. Ook wordt aan de conditie gewerkt. Dit gebeurt allemaal in het eigen tempo. Medisch advies zwemmen is bij uitstek geschikt voor wie op advies van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut meer wil gaan bewegen. Er is geen verwijzing van een arts voor nodig. U heeft de mogelijkheid om tweemaal in de week gedurende een half uur uw baantjes te komen zwemmen of uw (voorgeschreven) oefeningen te doen. U heeft dan het gehele bad tot uw beschikking. Medisch advies zwemmen gebeurt niet onder begeleiding, maar er is voldoende toezicht aanwezig. Een zwemonderwijzer kan u altijd helpen of adviseren, of u het benodigde materiaal aanreiken.

Het medisch zwemmen is op maandag en donderdag van 14.00 – 14.30 uur

Alt Text

Een aantal keer per jaar wordt er discozwemmen georganiseerd. Discozwemmen betekent swingen, zwemmen en kletsen met vrienden en vriendinnen op de nieuwste muziek! Allerlei materialen worden in het water gebruikt wat zorgt voor een spetterend uitje.  Houdt de agenda in de gaten!

Zwangerschapszwemmen is voor veel zwangere vrouwen de ideale manier om lekker te ontspannen en je voor te bereiden op de bevalling. Voor de één is het lekker om aan het begin van de zwangerschap te starten  en voor de ander misschien wel pas aan het eind van de zwangerschap. Wij hanteren hier geen vaste begintijd voor. Samen met andere dames kun je bovendien allerlei ervaringen uitwisselen. Wij zien de moeders van zwangerschapszwemmen vaak weer gezamenlijk terug komen voor het baby- en peuterzwemmen. De lessen worden door een gediplomeerde instructrice gegeven.

Aan het begin van de les worden er wat banen als warming up gezwommen en daarna worden er een aantal oefeningen gedaan om alle spieren te trainen. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk. De les vindt plaats in heerlijk warm water van 30 graden.

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 18.30 – 19.00 uur en het is een vrije inloop.

Op de dinsdagochtend van 08.00 – 09.00 uur hebben wij een speciaal dames uurtje. Heerlijk wat baantjes zwemmen in lekker warm water met alleen maar dames en toch lekker in beweging zijn.

Wanneer een peuter drie jaar is, wil het al heel veel dingen zelf (kunnen) doen, zo ook zwemmen.   De kinderen krijgen een drijfvestje aan en gaan met de juf aan de slag. Er worden liedjes gezongen, waarbij gespetterd en gesprongen wordt. Met het zwemvestje blijven de kinderen drijven, waardoor ze kunnen leren zwemmen als een hondje en drijven als een zeester. Springen van de kant en weer naar de kant terugzwemmen. Tijgeren langs een lijn en nog veel meer. De les van drie kwartier wordt in het ondiepe en diepe gedeelte van het zwembad gegeven. Ook doen we regelmatig even de vestjes uit om het verschil te laten ervaren. In groepje van max. tien peuters wordt er door twee zweminstructeurs lesgegeven. De ouders zitten langs de kant bij het bad. Zodra de kinderen vier jaar worden, ontvangen ze een Peutersurvivalcertificaat en kunnen ze, zonder wachttijd, doorstromen naar de ABC-zwemlessen.

Aquajoggen is bewegen in diep water met behulp van een wetbelt. Deze zorgt ervoor dat je verticaal in het water vrij kan bewegen. Je hoeft dus geen goede zwemmer te zijn om deze sport te beoefenen! Door de weerstand van het water heb je een hoger calorieverbruik en bouw je conditie op. Met gezellige muziek en verschillende bewegingsmaterialen worden alle spiergroepen getraind in je eigen tempo! Plezier in bewegen en een instructrice die jou motiveert en stimuleert! Wil je het een keer proberen, bel dan voor een gratis proefles met Zwembad de Wirg.

Als je graag wat aan je conditie wilt doen dan is er het banenzwemmen voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het banenzwemmen is op eigen initiatief, maar er is wel altijd een toezichthouder.

Er zijn verschillende tijden om te komen vrijzwemmen. Dinsdag van 12.00 – 13.00 uur, en 20.30 – 21.30 uur (warm waterdag), woensdag van 13.00 – 13.45 uur, en 19.00 – 20.00 uur.

Alt Text

Bootcamp is een groepstraining die conditie en krachttraining combineert. De training wordt in de buitenlucht gegeven en er wordt veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving staan! Met bootcamp staat hardlopen centraal afgewisseld met coördinatie, kracht en behendigheidsoefeningen. Volop actie dus, waarbij de samenwerkingsvormen een belangrijk onderdeel zijn van de les. De combinatie van 1 uur conditie en krachttraining heeft het effect dat je fitheid en vetverbranding omhoog gaat! De trainer zorgt ervoor dat de oefeningen goed uitgevoerd worden, maar ook om jou uit te dagen… zodat je net iets verder gaat!

Tijdens de fifty fit lessen word er gewerkt aan de beweeglijkheid in lekker warm water. Deze lessen worden in groepsverband gegeven en bestaan uit 2 delen. Het eerste deel is onder begeleiding oefeningen doen in het ondiepe gedeelte en het tweede deel een kwartiertje rustig baantjes zwemmen. Gerichte oefeningen om uw spieren te trainen, werken aan de coördinatie, soepel te blijven en tegelijkertijd uw conditie te verbeteren waarbij we gebruik maken van verschillende materialen. Dit alles in een ontspannen sfeer met veel plezier binnen de groep.

Deze lessen worden op de dinsdag gegeven van 11.15 – 12.00 uur, 13.00 – 13.45 uur en 13.45 – 14.30 uur. We werken in deze groepen met een 10 badenkaart. (MBVO kaart)

Alt Text

Volwassenen, die niet kunnen zwemmen, angstig zijn (na een nare ervaring in het water) of wel kunnen zwemmen maar onzeker in het diepe zijn, kunnen bij ons terecht om op een ontspannen manier met het element water om te leren gaan. Onder water gaan, drijven, de techniek van de zwemslagen. Wij bieden een zwemles aan van drie kwartier volgens het traject van het zwem-ABC. Hiervoor kunnen wij het gehele bad gebruiken van 0.40 cm. tot 3.00 m. diep. In kleine groepjes en in kleine stapjes begeleiden wij u naar het A-diploma en eventueel verder naar het B en C-diploma. Voor de gevorderde zwemmers bieden wij ook lessen zwemvaardigheid 1, 2 en 3 aan.

Alt Text

Wil je graag goed borstcrawl leren om ontspannen je baantjes te trekken of ben je triatleet en wil je beter en sneller worden? Dat kan… iedere week 45 minuten trainen op techniek, conditie en snelheid. Verschillende trainingsvormen worden er aangeboden zoals techniek-, duur- en intervaltraining. Ieder heeft zijn eigen doelstelling en tempo. Kom een keer gratis meetrainen en ervaar hoe leuk het is!

Voor de lestijden van de activiteiten zie openingstijden